Friday, 31 May 2013

Aku terharu...

Assalamualaikum..

Lama nya x jenguk dan kusik2 ko kan..sorry ur "tuan" x berapa nak ada masa la..hehehe hmm straight to the point..td time aku ralit belek2 fb abg sepupu aku, aku terkesima tengok relationship between him, his wife and his daugter..sangat-sangat mengharukan..even drg ne 3-3 skali duduk brjauhan..tapi keakraban tu sngat nmpak..yg lebih mengharukan aku belek wall fb drg smpai mngalir air mata..aku sangat menyanjungi mereka..good job abg..
Tahniah abg Lim..abg brjaya membina ukhwah yang sangat owesome antara kamu btiga..really luv it sangat jeles sy d cni hehehe
 # untuk anak buah ku..hargai syg apa yg telah d beri untuk mu sepasang parent yg sngat  kindly, sporting, understanding..ble d buat sahabat dunia akhirat mu..mak long terharu sangat time umie post yg nee..

Sbgai seorg ibu....
Pdih melihat anak yg brjuang brmati-matian menuntut ilmu.
Namun lbih pdih bila mlihat anak menangis mmohon maaf krana tdak mmpu menghdiahkn sesuatu yg trbaik sbgai seorang anak pda org tuanya.
Sbgai seorng ibu...
Kami hnya ingin menjdi pendorong, penyokong. Slalu mmbri smngat, ksih syang dan doa buat anak trsayang...

Hebat kan ibu seperti ne..sangat memahami hati & perasaan anak bt aku semakin mengagumi dia..im ur fans kak!! Really want to be like u..hehehe sori kak sy share status akak d atas tu tuk page sy ne..sy maen grab ja tau sori bnyak2..


# kasih syg paling indah ialah kasih syg mak ayah..even mereka x tunjukkn tdk bererti tiada syg bt c anak..mybe drg ada reason tersendiri..siapa kita mahu menilai mereka..
# bt diri ku..even selalu hampa dlm subjek syg2 ne..hehhee just be strong mybe its not 4 u..next time maybe.. 
To my lovely HALIM ABDULLAH & ASNIA ABDULLAH kasih kamu abadi d setiap ruang kehidupan ku..smoga kita terus tabah hadapi dugaan ini..

Uppss jauh nya teremosi mlm ne..hehee ilang jugak rindu mo menulis lg..nukilan ne aku ilhamkn dri someone yg aku kagumi..abg ABDUL HALIM ACHMAT, kak NALIA RUDIN dan anak buahku EWIE ASFAHANIE ABDUL HALIM..smoga ukhwah fillah kalian berkekalan smpai bila2..
smpai cni ja untk kali nee..nnti aku mai conteng ko lg ok.. :)

wassalam..

Monday, 4 February 2013

owesome!! Dia sangat gentle :D

Assalamualaikum..

Hehehe baru smlm aku update, mlm ne aku post lagi hee dtg pulak rajin aku kali neh..bukan apa smlm aku ada tengok Betul Ke Bohong musim ke-3 epsd 1 ( aku telepas ep yg ne so aku nengok dlm utube jek ) something yg sangat bt aku teruja dan wowwww sangt2 aku semakin tabik dgn dia..

ne lah DIA tu :P

Bukan men2 tau tp serius aku sngt tekejut..alamak aku telupa mo kastau pulak apa yg bt aku taksub sngt dgn entry kali neh hehe sorry..mcm ne dlm program tu ada kenyataan dr Jep konon nya seumur hdup dia 2 kali jatuh cinta..aku ingat kan betul..mmg yakin betul yala kita suma sedia maklum kan lelaki yg lawak sngt d gemari bukan?? sedap mata memandang lagi tuh hahha msti rmai pmpuan suka..so aku berpendapat Jep ne mesti dah bekali2 falling in love ( upps sori Jep ne cuma jangkaan aku jek ) DAN sebenarnya dia jatuh cinta baru sekali seumur hdup dia!!! sangat WWWOOOOWW bukan??? mcm x pecaya pon ada jugak..
tapi dah kenyataan dia mcm tu..u mmg owesome la Jep hehe betuah la sapa gf dia dulu tu kan..( hmm aku jeles actually muahahaha )


hehehe keddek pulak aku mlm neh!! kalu ada yang telebih atau tekurang, terasa ati dlm entry nee im so sorry x da niat mo begedik di cni just 4 fun :)
melepaskan sunyi, stress dan suma yg seangkatan dengan nya hehee  :D

P/s : Dear laling..I MISS U!!

Wassalam



Sunday, 3 February 2013

Jep Sepahtu vs Running Man

assalamualaikum..

First of all, i miss u my blog aduiii rindu mo update ko selalu tp apa kan daya aku x dapat so sorry!! Haha mcm ja ko paham kan actually da 2 bln semenjak aku balik sabah ne dan 2 bln la jugak aku with my lil sister emma jadi nurse x terhormat ayah aku kat umah..So aku sangat2 bosan dan bingung tapi aku x ble mengelak dari suma nee coz i know my responsibility! im the oldest so i will!! Insha Allah..Give me strength.. :)

Ok back to the topic on..Sebenarnya tajuk entry ne berkaitan dgn perkara yg sering aku bt d rmh tem jdi nurse ne ( nurse la sngat.. ) mo tau apa??? Haaa yg kat atas tu lah..hehe Jep Sepahtu vs Running Man. Jep ne sedia maklum lah aku memmeii minat mamat ne all about him aku suka..& temasuk la lakonan2 yg melibat kan c Jep ne wajib aku tengok..specially Betul Ke Bohong? hahaa suka nya mo lupa dunia aku kalu dah nengoknya..Jep sangat10x nakal adakalanya mcm budak2. X sah kalu x kacau org agak nya kalu dia x da x best program neh!! Sorry to say..but its the truth :)


hehee cute kan mimik2 muka dia ne mcm2!!

So Running Man pulak d perkenalkan kpd aku ( hahaa cntek ayat ) olh pak cik aku ( actually uncle muda cz baru masuk 20 thun..& adik bongsu my mum ) ijam namanya. Dia lah yg bertanggungjawab bawak aku nengok RM neh. First time tengok aku mmg dah suka cz ala2 Family Outing gitu..

Running Man members..

MC pun org yg sma Yoo Jae Suk lawak derr kalu Malaysia ada mc mcm dia haha meriah la tv d Malaysia ne.. :)
Siap ada monday couple lagi ( Song Jhi Hyo & Gary LeeSang ) aduiii sweet gila2 mereka neh!!


comel nya :)

Hehee aku dah bnyak merepek ne..jam pon dah 2.03 am..cepat nya masa belalu..bisuk mo bngun awal nee mo teman ayah g puncture lagi.. Ada masa aku dtg lg ok..sabtu ahad ja aku ada masa update ko jan majuk tau!!
im just write what i want to..so its has nothing to do between the living and dead :)
opppss msh blom telewat lagi..Selamat Menyambut Hari Kelahiran Kekasih kita suma rasul junjungan Muhammad S.A.W...

p/s : to my By..miss u damn much Jep is Jep..but u is mine ok :P

wassalam




Thursday, 17 January 2013

Im coming!!!

Assalamualaikum...

aiiii dear aku datang hehe..
First of all aku bersyukur sangat sebab my lovely ayah semakin sembuh dari hari ke hari..Alhamdulillah walaupun bukan sepenuhnya tp syukur aku masih mempunyai seorang ayah..

Aku rindu mo update2 ko ne tapi aku btol2 x da masa nak curi2 huhuhu sori aku dah terabai ko.. :(
dalam brpa bln ne aku mmg sngat2 x terurus..penat ngntuk suma ada..dekat 3 minggu bekampung dlm hsptl otak pun terikut2 jadi sakit nasib baik suma da normal..thanks ALLAH!!
Hmmmm...alamak awal2 lagi aku dah blur aduiiii 
dulu aku pesan suh ko jgakan Jep untk aku kan hehe TQ..masih rapi lagi dalam simpanan..i miss u Jep!! sangat2 rindu chewah mcm kenal dah lama pulak kan hahaha actually aku teruja bila dapat tau Jep tercalon artis komedi lelaki terbaik dan lebih teruja sebab dia dalam top 5..waaaa congratulation to u dear!!!


Skrg ne aku jadi sangat fanatik dgn u Jep..asal ada ja muka u d tv..naa tv is mine :)
specially Betul Ke Bohong aduii pecah perooot aku layan karenah mamat ne..ayah aku yg belom brpa nak sihat pon ikut skali gelak ngn aku..hehe hebat penangan ko kan Jep..u buat rumah kami begegar dgn gelak gempita waa cntik kan ayat aku muahahaha lantak la..

Daa lewat nee got to go la..mo tdowww hihi dah 1.57am tau..next2 time aku dtg lagi.. :)
babai u..