Thursday, 22 November 2012

everyone please pray 4 my beloved ayah

assalamualaikum..

diaries..ayah aku sakit tiba2 ja tau..sedih nya da la aku jauh..patutla aku rasa lain macam ja semalam..feel smething will happen!!! im right my dad sakit..ya Allah dah la aku jauh kenapa la ayah sakit pulak ayah kan sihat ja..x penah sakit tolong aku ya Allah aku blom sedia untuk segala kemungkinan aku blom balas jasa dan budi baik ayah..

semalam aku penat sangat tem on9 aku tetido aku pun x tau mcm mna kedudukan aku tdo..dalam jam 3 mcm tu aku dpt sms mak aku ckp ayah aku sakit..aku terus ja call drg..ya Allah mcm mo pecah jantung ku mak ckp ayah da tdo..dia bangun g toilet, tp mak rasa pelik asal ayah x masuk2 lg..mak g lah tengok..sekali dia smpai ayah da tertiarap dlm tu..sedihnya aku dengar..smpai skng aku blom tetido2 lagi sebab bimbang sangat!!! Dan mlm ne aku balik..balik mo tengok ayah..aku x mo menyesal d hari depan aku sayang ayah aku..aku x ready lagi tuk kehilangan..

ayah kak harap ayah kuat..tabahkan hati ayah..ayah, seorang ayah yang baik..wlaupun kita bukan dari golongan yang berkemampuan tapi ayah sedaya upaya buat yang terbaik untuk kami adik-beradik..kak sayang ayah..kak sayang ayah sangat..ayah kuat ya yah..kak dgn adik2 suma doakan kesihatan ayah..ayah jangan menyerah..insya Allah kak smpai mlm ne biar la kak berhenti keja..kak sanggup asal dapat jaga ayah..so ayah kuat ya..kak sanggup buat apa ja untuk ayah..tunggu kak dtg..

diaries..maybe lama lagi aku dapat jenguk ko..hmm kalu da kat sabah mmg aku jarang on9 u know me kan..
ko tlg simpan suma sal Jep yang taip dlm ne ok tlg jaga untuk aku..ada masa aku jenguk2 ko..
p/s : jep my dad sakit..aku x dpt teruskan usaha nak ngundi ko tuk abpbh nnti..tapi selamat maju jaya tuk ko..well done to u dear ..

wassalam

Wednesday, 21 November 2012

rindu nya..

assalamualaikum..

dear diaries..
rindu nya mo mencurah hati dengan ko ne..dah berhari-hari aku x jenguk ko kan..sori la aku buzy penat sangat!! da masuk ari ke 4 aku keja ya Allah penat nya sakit badan aku lenguh satu badan huhuhu sakit :(
kalau ada yang tolong urut kan nee sedap ne hehe ada ka??
masa aku sangat terhad, aku kena tahan x ble mengalah ok yuei besabar bnyak2 maybe ada hikmah suma ne jadi..dan yang paling ketara aku sangat rindu ko JEP!! serius aku rindu gila2..macam ko boyfriend aku ja aku mo rindu2 ko mcm ne huhu..time aku blom keja 24 jam aku asyik melayan ko ja..tp semenjak 4 ari ne aku amik kesempatan dalam stengah jam sblom aku tdo ja..sekurang2nya aku jenguk ko jgk..ble lepas rindu..mo update blog ne pon payah mmg x da masa..tp aku sentesa ada masa rindu kat ko hehee :P
perasan nya aku..makin menjadi2 pulak kegedikan neh!!! x pa la..x da org tau pun aku ja hehe

atually aku jeles tengok fan2 jep yang fanatik nee dpat jumpa dia..aku fan jgk tp x penah jmpa dia pon..harapkan pic2 yang drg upload ja tu lah cara aku minat ko..kesian nya aku..even cuma gambar tp aku puas hati jep..aku x sangka ble minat ko sebegini gila. :)


maybe satu ari nnti aku ble jmpa dia..teringin jugak mo tengok hero aku nee depan mata2 jgn ja aku terus pengsan kat situ hahaa naya aku..baik x yah dri memalukan diri baik tengok u-tube ja hehee 
aku x mo jmpa ko bkan sebab aku x suka ko jep tp aku x mo malukan diri aku depan ko..im not the perfect one..tp aku x kesah janji minat aku sayang aku kat ko mmg ikhlasss :)
thumb upss to u yuei hahahaaa


alahai comei nya dia tido.. :)
harap2 jep cepat sembuh aku rindu lawak ko yang ummppph tuh!!! biar aku penat aku gagahi jgk tangan ne buka lappy nak nengok ko..im sorry kalu2 entry aku melebih2 tp mmg sorry sangat2 ne ja cara aku mo lupakan rasa yang menjeruk hati, rasa yang mau membunuh hati, rasa sakit suma lah rasa msam manis pon ada..hehe just kidding.. bila hati sangat x keruan mmg akan tepikir cara untuk menutup resah tu..x kan mo biar org lain nmpak kan..kat cni ja aku curah kan walau terdapat bnyak sangat main sembunyi2.. thats why i fill my heart with the only and only one JEP.. :)
aku mau lupakan suma nya.. tp bila saat aku ble terima hakikat..benda tu datang balik menghantui..please la..biar aku dengan jep aku :)
dah la aku mo tdo dulu..da subuh ne..i miss u damn much!!!

wassalam

Friday, 16 November 2012

malam yg resah..hmm x suka :(

assalamualaikum..

morning diaries..
Skrg dah pukul 6.10 minit pagi..tp aku blom tdo sejak semalam..ngantuk sangat tp mata ne degil langsung x boleh pejam pon..mcm mna mo explain ya??? Malam td aku mmg x da mood hancur lebur macam jatuh atas jalan raya ja..bekecai2 lg. Lepas ja hang out g lepaskan rindu makan roti canai dengan cousin kesayangan aku dkat kedai mamak kat hujung nun..aku rasa something wrong somewhere..yeess my heart is broken!!! mum please help me..wanna to huge u mum..
please wake up yuei..jangan terikat lagi dengan kisah lama tu..life must be go on..wawaawawa aku terover acting pla dlm entry kali neh..soriiii aku x dpt sembunyikan rasa hati ne..aku x da jalan lain yg lebih baik..This is the only way to persuade my heart.. resah aku semalaman, apa la yang ble pujuk ati aku ne haaa actually aku malas melayan hati nee penat & bt aku upset ja..tengok kan mood taipan aku da x mcm selalu..aduuussh !!!!

Pikir punya pikir aku tesenyum sndiri..baik aku layan JEP ble aku lupakan hal merepek aku ne..aku buka lappy trus g u-tube, aku search suma sal jep..aku tenampak satu tajuk nee "ibu mee segera" crita apa nee??
x penah dengar pon..aku layan ja crita tu janji ada jep..yesss im absolutely right..he really can make me forget my pain, my sorrow..believe or not..jep make it happen..seriously thank to u JEP!!

 santai nya dia..

blur pun aku suka..

aku x sedar pon aku tegelak2 masa tengok movie tuh..yang pasti aku rasa lega sangat..hati aku kosong x da pikir apa2 dah hanya sarat dengan karenah jep ja hehehe yess aku dah ble ketawa lah!!!
haaa kan dah ckp jep mmg ble bt aku lupa suma masalah2 aku just tengok dia bt lawak n ketawa da ble tolong aku..cara yang sangat halus, mudah, no bajet,  dan paling penting berkesan..i found my way..why didnt u make a try..sure puas hati :)
Walaupun ko x kenal aku..aku tetap ko kan ko jep!! semoga ko terus bersinar dalam arena lawak nee..jangan tenggelam tau sebab aku suka ketawa..dan aku lagi suka kalu yang bt aku gelak tu ko org nya.. 
 Dan akhir nya aku x sedih lagi..airmata aku dah kering hehehe sebab bnyak sangat ketawa layan lawak dia ne hehe harap2 lah x jadi lagi mcm ne..nasib ada dia..memudahkan aku dalam proses memujuk hati ne..yuei be strong..Ya Allah kuatkan aku tabahkan aku..everyone please pray for me.. :)

p/s : jep full of thanks..aku sangat2 x tekawal td smpai la layan movie ko... :)

wassalam

Thursday, 15 November 2012

dulu & sekarang

assalamualaikum..

dear diaries..
aku x tau mo mula kan hari mambong aku ne dgn apa..dah brapa hari aku jadi insomnia (x dapat tido malam) apa nak jadi aku nee bila siang membuta mlm jadi kelawar pulak..tapi hari nee aku x ckup tdo dah la tdi pagi tdo pukul 6 tebangun pulak pukul 10..hampeh bengkak la mata jadi panda.. :) 
makin teruk penyakit ne..x seimbang tdo ada sapa nak dodoikan aku hehehe :P
actually baru selesai tengok movie sepahtu "sapa dapat lisa" hahhaa lawak mmg best sempoi ja mcm x da skrip ja drg 2 (jep & shuib) ne belakon..bagusss sngat2 spontan waaa aku da jadi pengkritik bebas la hihihi
masing-masing mo mngorat lisa drg bedua bt mcm2 hal yang x tecapai dek akal pon ada hahaa alangkah best nya kalu ada mcm jep dlm lakonan tu aku mau jd wife dia hahaa sejuk ati mak dia mengandung kan dia..tu la kata mak ndak dalam lakonan tu..

lawak tem neh lisa pnya pasal gaduh..

ooooook stop pasal sapa dapat lisa..sebenarnya aku mo explain pada entry kali neh tentang blog aku ne..first time kemunculan blog nee bukan la seperti ini hmm maksud aku penuh dengan cerita jep gambar jep serba serbi jep kan..sampaikan mesti korang ckp tertubuhya blog aku sebab jep..ehhh x ok blog aku mmg dah lama wujub tuan tanah nya ja yg x selalu wujud hehehe dlu blog ne x mcm ne..x da gambar jep langsung pon..crita sal dia pon langsung x da..maksud nya blog nee blog peribadi aku a.k.a diari alam maya aku..so suma entry hanya berkaitan dgn aku saja..
Tp semenjak 2 menjak ne aku berubah arah dan hasil nya terrenovate blog ne..biar ceria mcm jep hehee aku pon mcm selalu nak buka ko kan blog kan kan kan.. :)
x da la ko sunyi mcm dulu..aku akan selalu teman ko sebab aku suka asal on9 ja aku msti buka blog biar da bepuloh kali aku baca entry sndiri hahaha langsung aku x bosan sebab penuh dgn muka jep.. :)
teruk ka penangan jep kena kat aku ne????
hehee aku x kisah, jep aku akan slalu sokong ko biar pon ko x kenal aku..sapa aku..jep tetap jep milik  masyarakat kan kan kan..so x da sapa ble halang aku minat & sayang ko kan jep.. :)
nanti-nanti aku mai lg k..
p/s : sebenar colour tulisan blog ne biru pun sebab keta jep warna biru hehehehe 

wassalam


Wednesday, 14 November 2012

Bila hati dah suka.. :)

assalamualaikum..

dear diaries..
gempak x tajuk entry aku kali neh?? hehehe x da la aku saja mo ltak mcm tu..actually ada sebab. al kisah nya mcm ne, ramai da org tau aku minat gila kat jep. sebab aku update status fb pon msti ada nama jep hehe aku salah ka?? nooo aku x salah my fb is my own page so suka ati aku la kan kan kan?? x mcm tu??
aku x penah jumpa jep, jauh skali dia nak kenal aku..minat aku sayang aku kat dia hanyalah alam maya semata-mata x da kaitan dengan yang hidup atau yang dah mati.. alamak telebih pulak aku hehe
aku dgn jep mcm langit dan bumi aku sedar siapa aku..aku hanya peminat jep mcm fan2 dia d luar sna jugak
hanya minat sahaja..walaupun kadang2 aku terover tulis or something..please dont misunderstand..
alamak aku mmg dah over la hahahah nevermind..suka ati la org nak ckp apa kn..yg penting aku mmg minat jep gila2..seriusly aku x pnah minat artis mcm ne..he is the first one.. :)
congratulation JEP!!!

dia pandang aku la hehe :)

so cute!!!

kwn2 aku asyik tnya aku apa yg bt aku suka + minat dgn jep neh..aku pon x tau mo explain apa dkt diorang..actually kata org kalu hati dah suka..sambung3x hehe :)
x da apa lg yang ble aku explain aku suka dia pon sebenar nya start dgn perasaan mnyampah upppsss jep sori but its the truth dear.. :( betol aku x suka itu dulu..tp bila aku layan maharaja lawak dlu..eh best la dia ne 
lawak dia fresh la..x d buat2 mmg begagar rmh aku gelak..lepas tu perasan pulak bila perati dia senyum ya Allah manis nya dia..asal aku x sedar awal2 eaa hmm itu lah kuasa tuhan kan hidup ne mmg hukum karma..bila kita menilai org hanya dari luaran saja so mmg kena lah dengan aku dont judge a book by its cover... ngam kan kan kan???

so....biar la satu dunia tau aku minat + sayang kat dia..x kisah pon sebab jep bukan tau kan..mustahil la dia baca blog & facebook aku hehehe biarlah aku dgn tulisan2ku ini  :)
oppss dah aku makin merepek dan meraban pulak..hihihi kalu ada sapa2 yg tebaca blog aku nee mintak maaf ya kalu x suka dgn taipan tangan aku..sebab aku main taip ja apa yg telintas d kepala otak aku ne..
main hentam ja hehe peaceee!!!

wassalam








Tuesday, 13 November 2012

maharaja lawak mega..

assalamualaikum..

dear diaries..haii aku datang hehe
kali ne aku mo letak entry sal maharaja lawak mega yg tgh gah skrg ne..sbulan yg lalu time tu aku msh kat umah lg..ada nmpak iklan maharaja lawak mega ne..aku ckp dgn family aku woww bestnya ada lg MLM..mesti sepahtu masuk nee..punya lah aku happy yakin btol aku drg msuk..hmm tp sebenar nya drg x masuk kn..sedih + kecewa jgk la..x sabar aku tunggu pengenalan peserta MLM tu last2 aku dpt tau my lovely SEPAHTU x masuk..aduiiiiiii x pa la.. :(
x jadi aku nak bt temujanji nak tengok program tu setiap episaod.. mcm kematian bf ja aku ne adeh

aku tebaca dlm blog ntah sapa aku x ingat..tahniah bt jep n shuib sebab bt keputusan yg sangat2 adil dan saksama bagi semua pihak..congratulation!!
well done sepahtu.. aku tetap sokong korang x pa la x msuk tahun nee maybe bkn rezeki..kalu ada thun depan masuk ok hehehe beharap nya aku..aku sangat2 suka dgn penjelasan drg kenapa x masuk MLM..wooww sangat bertimbang rasa mereka ne nak jaga hati bnyak pihak terutama mamat sepah..yala drg terkenal kan bertiga..mmg rasa lain la klu masuk event kali ne bedua pulak..x kan nak begabung balik pla kan.. :)
tp yg x bestnya ada pulak sora2 yg ckp konon2 nya SEPAHTU x brani pengecut la nak betanding dgn org luar..aduiii hello drg ne dah penah jd MAHARAJA ok!! so x da hal la sangat nak takut2 nee..cuma drg ada reason yg tersendiri..

gabungan yg sangat ummph

wawawa aku mcm pengurus drg ja kan best nya kalu jadi bleh aku jmpa dgn jep hehehe berangan x sudah aku ne..aku jeppers yang sangat2 minat n sayang dia..jep i miss u muahahaha
nnti aku mai lg ok papappaapaaaiii

wassalam


Sunday, 11 November 2012

keja ooo keja +++ JEP


assalamualaikum..

dear diaries..semput aku baru ja smpai umah td jalan try2 cri keja kat jusco mahkota..keja papa ja la yg pnting halal n lg penting ble jgk tanam duit ckit2 hehehe smntara tunggu offer keja yg lebih baik... :)

hmm pelik2 jgk bila dlm satu tarikh aku update blog aku msuk kali ketiga hehehe ne suma penangan jep lah ne sebab semenjak aku minat dia ada ja idea aku nak menulis..suma entry msti ada nama dia kalu x da x sah maknanya bukan aku yg update entry tuh..so suma nya mesti ada kaitan dgn jep..cz dia sangat amazing aku yg tgh besedih2 pon mampu ketawa hebat kan aku kena badi jep ne..salah ko lah ne jep...aku yg ngah menganggur ne pon ble gelak2 sakan bagai x da msalah ja..hahhaa hebat ko jep..x pa lah even ko x kenal aku, aku tetap sokong ko..sebab aku fan ko yg sangat20x sayang kat ko seriously aku sangat suka dia..
mcm lagu ainan tasneem pulak kan..aku suka dia..

lagu ne tuk ko jep.. :)

hehehe kalu lah ada fan2 jep tebaca entry aku neh jgn marah ya..kadang2 aku ne terperasan jgk dgn artis pujaan aku ne mcm dia kenal aku ja kan hahaha aku gelak kn diri aku sndiri..
aku rindu mo tengok rancangan2 dia kat tv tp kat rumah sewa aku skng nee x da astro so naseb bek ada
u-tube terubat jgk rindu aku ne..adoooyaiii parah sda aku ne!!!

5 sebab aku suka jep :
- dia x handsome tp sangat comel lagi2 time dia senyum :)
- dia sempoi
- rendah diri
- lawak nya sangat la ummmph ( aku ktawa x ingat dunia..)
- aku suka cara dia bila jawab sebarang gosip x bnyak songeh..

sempoi ja dia kan..

hehe semoga karier dia dlm arena lawak nee makin maju bekembang sekembang-kembang nya..bejaya sejaya-jaya nya..btol ka aku ckp ne??? hahaha x pa la aku ikhlas sokong ko jep..well done selamanya.. :)
nnti aku tulis lagi sal ko ok..skrg ko ja inspirasi aku muahahaha kontroversi tahap x sedar diri.. :)
papapapapaaiii

wassalam

How do i live without you..





x tetido mlm td aku asyik buka u-tube then i found this song..best dedicated to u jep hihii lagu2 lama mcm ne sekali skala layan mcm d zaman2 sekolah pulak..suka dengar lagu nee..sangat menyentuh perasaan hehehe how do i live without u jep muahahhaa kompom ramai fans2 dia marah kalu tebaca statment aku neh..dont worry JEP UNTUK SEMUA..
meh sama2 layan lagu nee :)


jep oooo jep!!!

asssalamualaikum..

first of all..lama sangat x bt entry baru dlm blog aku ne..rindu pulak..
actually aku baru ada hati mo update2 ne hampir setahun jgk aku tinggalkn ko blog..sori sangat2 ok..lepas ne insya Allah aku akan slalu update ko..supaya ko x basi lg d alam maya ne..hehhehe

hampir setahun aku memegang status penganggur bukan la satu pkara sangat best, maybe best kalu anak org senang..tapi x bagi aku..family aku biasa2 saja x senang x susah cukup-cukup makan org ckp..skrg ne pon aku cbuk send resume g merata tempat..harap-harap adalah rezeki aku kat cni..bosan ok jadi penganggur!!! aku x mo lagi..

oooo ya semenjak dua menjak tiga menjak ne aku sangat2 la minat dekat sorang artis ne..x penah seumur hidup aku minat gila dgn artis konon nya dulu aku ckp buang masa nak fanatik2 artis ne diorang bukan kenal kita pon nah!!!kan dah kena..ntah knapa skrg ble kena batang idung sndri pla..adoiiii hidup ne mmg hukum karma kan.. hehehe
aku minat dekat jep..ala jep sepahtu yang comel yang manis yang cool tu..haaa mak aku pon ckp "eh jep ne kalu senyum manis kan" haaa mak aku yg ckp tu apatah lagi aku yang anak ne..lagi la sokong mak..aku minat gila dekat ko jep!!!! dulu aku x suka dan x peduli smasa mula2 dia dlm raja lawak tu..aku x tengok langsung persembahan diorang jahatkan aku..ntah mcm mna wktu tengok maharaja lawak pla boleh pulak aku bekenan dekat dia..ne sebab senyuman dia lah ne heheheh x da la actually aku jatuh hati dengan lawak dia yang x d buat2 sangat sempoi dan sangat2 best..mmg ummmph :)
kami sekeluarga mmg suka sangat tengok kumpulan sepah nee (waktu tu diorang blom pecah lg) ayah aku satu kpala dgn aku..asal ada ja rancangan tv yang ada muka sepah tv jgn kacau remote kat tangan aku tv is mine hehehhe 

sekian la serba sdikit cerita yang aku ada nak kongsi dlm blog ne..dah aku jadi peminat tegar dia ne so mmg aku dah jadi jappers ne..love u jep..
kita smbung lagi nnti ok..layan jap pic jep yg jadi pengubat rindu aku

hansem kan dia..

alahai sapa dia msg ne??

manisnya dia..

ok dah cukup..karang melarat jauh pla aku ne..cau dulu :)


wassalam.. (",)

Tuesday, 7 February 2012

lalalaalaaala

I'll be your dream, I'll be your wish I'll be your fantasy
I'll be your hope, I'll be your love be everything that you need
I love you more with every breath truly madly deeply do

I will be strong I will be faithful 'cause I'm counting on

A new beginning.
A reason for living.
A deeper meaning.

I want to stand with you on a mountain
I want to bathe with you in the sea
I want to lay like this forever
until the sky falls down on me

And when the stars are shining brightly in the velvet sky,
I'll make a wish send it to heaven then make you want to cry
The tears of joy for all the pleasure in the certainty
That we're surrounded by the comfort and protection of
The highest powers. In lonely hours. The tears devour you


Oh can't you see it baby?
You don't have to close your eyes
'Cause it's standing right here before you
All that you need will surely come


p/s...layan ja.. :)