Monday, 28 February 2011

~~kisah kita~~

assalam..

dear diaries i miss u.. :)
4 hari aku cuti, 4 hari la jgk aku mlayan hati d hostel nee...bosan beb.. nsib baek mc waras lg huahuahuahu..
member suma balik roomate aku pon balik..hah aku ja stay ostel actually aku x tau brapa org stdnt yg mc stay sbb aku rasa tersangat2 sunyi..tawakkal ja la mlm2 tu aduiii dan akhirnya ari nee da rmai org..dan aku lega sbb x da papa yg buruk berlaku..Alhamdulillah... :)

hmm kali nee tegerak pla ati aku mau kongsi sal kngkwn aku d cni..actually aku sbnrnya x rmai sngat kwn..ntah la mau ckp aku memilih x jgk..aku sombong jauh sngat lak dr api..bnyak ckp ada la..x pcaya tnya ana je la hehehe x pon butter prawn huahuahua abes la kmu 2 urg aku sda heret kamu nee dlm kes aku... :)

member class skrg nee aku suka sbb kami rapat cm adik beradik..jln sma2..mkn sma2..tdo x la hehehe 
layan jap pic2 kami g enjoy lepas class hihihi...:)

tem nee lepas class trus jln n mkn... :)
jes, sof, aku, ayu & patak

x sabar2 sda ne mau abes class... :)


aku, joe, patak...peace jap :)

g mkn puding kelapa..nyummm3x
hahaha muka2 ceria mau balik kg.. :)

oppsss ckup2 la yuei sda2 la tu...abes library hihihi..sbenar nya aku rindu dgn drg tu la aku post ari ne sal drg huahauhauhau...hmm stop dlu la..next time aku smbung balik ok..
harap korang layan ja crita aku nee...klu x pon anggap ja msuk kiri kluar kanan haahaha.. :)


truly. deeply, madly..
yuei


TO BE CONTINUED.... :)

Saturday, 26 February 2011

bosan

Assalamualaikum...


dear diaries...

jumaat, sabtu, ahad & isnin cuti...lamanya apa aku mo bt nee da la mmber suma balik kg..
aduiii ngam2 lg roomate pon balik umah dia jgk...mak!!! kak sunyi..:(

ish sunyi nya..hmm td aku tebaca d wall mmber dia ckp "menyayangi seseorang x semestinya memilikinya, asalkan dia bahagia kita pon pasti merasa kebahagiaan itu.." likesss sngat2 credit to 
Ana Je La..
betol la tu..mkna nya tuhan tau dia bukan untuk kita, jd Dia jauh kan kita dr llaki tu..semua kejadian ada sbb nya percaya ja dgn qadak n qadar. Redha ja dia bukan untuk kita & kita bukan sebahagian tulang rusuk nya..
Insya Allah luka tu sementara ja..huahuahuahua aku pon heran knapa aku share pasal nee.. :)

dear diaries..

aku rindu dgn kwn aku sorang nee..x pyh la mention her nme..rindu sngat da lma x contact dgn dia..
kwn yg paling aku syg..aku da anggap dia mcm kakak aku..kepercayaan aku ngn teramat la tinggi (ex bf aku ckp setinggi gunung kinabalu hehe)..tp syg aku x tau d mna silap aku bila dia tikam aku senyap2..pengalaman yg paling ssh aku lupa n bt aku trauma bila bkwn skrg nee..x sngka dia smpai ati bt aku cm tu...papa pon aku masih syg dia..cuma rapat cm dlu mmg x ble im so sorry...:(

x tau nak share apa lg blank pla kejap hehe..
next time update lg..

p/s ana jan marah ok aku pnjam statment ko td..
utk kwn aku tu i miss u..


truly, deeply, madly..

yuei

to be continued..

Wednesday, 23 February 2011

~~after 9 years~~

Assalam..


kali nee aku mau kongsi something hehehehe..kemarin aku happy sngat2..x terkata aku sedu sedan ja x da ngeee.. :)

selepas 9 tahun aku jmpa balik dgn abg aku even dlm fb ja..huhuhu teharu nya bila dia masih kenal aku lagi..adeh rindu sngat ngn dia..kami terpisah sbb aku pindah skolah..start dr detik itu, aku x penah jmpa dia lg...miss him dumn much.. :)

kami kenal tahun 2002 lg...dia jadik abg angkat aku masa aku form 1...Ahmad Faidzal Abdul Latif his name..

mmg kira lucky la dia jd abg aku..he is very kindly, luving, caring, and the most3x important think dia tomey...heheehe.. :)

mcm x pecaya kan after 9 years kami jmpa balik...adeh padahal lma nya aku cari dia..payah abes..akhirnya aku slow2 ja, kira mcm putus asa la jgk cri dia..zaman dulu2 mna da hp surat pon susah karang aku kirim g skull dia kena tahan lak hehehe mklum lah skolah agama kan..so adik beradik angkat nee mmg x d galakkan huhuhu..blurr abes la tem tu..dan akhirnya..jeng3x
sy da besar abg hehehe dlu kecik ja kan...so skng x ble buli2 da tau.. :)

p/s to abg pejal...

tq being part of my life..
miss u so much..
tq masih ingat sy..
jgn lost contact lg tau..
syg abg ketat2..


my abg pejal.. :)


truly, deeply, madly...

yuei




Tuesday, 22 February 2011

~~..guruku..~~

Assalamualaikum....

rindu pla ngn blog aku nee baru sehari x jmpa hehehe.. :)
hmm td aku g queen jenguk cikgu sekolah rendah aku..actually dia sakit..ksian sngat2..dia nmpak aku terus dia nanges..Untuk pengetahuan suma cikgu tu sbnarnya cikgu yg paling rapat dgn aku merangkap bapa kedua aku..dan aku pla anak murid kesayangan dia..lmbat sngat aku tau da dkt 3 bln da dia d queen baru kemarin aku tau..aku nekad aku mau g jenguk dia..Alhamdulillah tercapai hajat aku..thanks to jovevaddey & fadzree zeen sbb temankan aku..semoga cikgu aku tu sembuh seperti sedia kala amin..korang suma tlg doakan sekali k..





*********************************************************************


~~truly deeply madly~~
yuei
(",)


TO BE CONTINUE..

Monday, 21 February 2011

~~layan~~


1st time kita jumpa,,,
kau jeling...aku pon jeling balik,,,

1st time kita bertegur,,,
aku say hi...ko pon say hi jgk,,,

tapi bila kepala sda kamceng,,,
bukan setakat hi,,,
mengumpat pon sama-sama hahahaha

bila sda jmpa,,,
mulut nee x mau bhenti bcakap,,,
pok pek pok pek ja kikikikii

tapi bila jarang jmpa nee,,,
rindu pon bertandang,,,
itu tandanya kau lah teman yang sentiasa d hati...(",)

renung2 kan... :)

truly, deeply madly,,

lalalallala lyn jer tau..


to be continue.. :)

Saturday, 19 February 2011

~~outing to release tension~~

assalam..:)

selamat berhari minggu suma..
sprti besa klu sda ari sbtu aku bngun lmbat..nasib baek d ostel
 klu x abes la kena bebel olh madam..hehehehe sori mum..
konon nya td pagi roomate aku bwk g pntai memandang kan dia tinguk aku x da mood td huhuhu(mmg x da mood pon..)tp pikir pnya pikir x jd sbb d pntai x da gerai so nnti kelaparan pla kami sna...last2 kami jz walk around CP..tinguk wayang "BLACK SWAN" ntah papa la crita tu ada unsur yg budak2 x ble tinguk..ehh aku budak lg ka???hahahah x sdar dri..tp mmg kerek la huhuhu :(

ne la movie kami tinguk td..


aku menyempat jgk beli novel td heheheh setaon skali..lama jgk aku pening mao beli mna 1 nee aduii aku klu novel mmg pantang..klu ble suma aku mau amik td heheheh last2 aku pilih la "CINTA AKU SEADANYA" blom mula baca lg..nti klu aku da start baca kompom x da masa lg bt bnda len..aku start baca novel masa aku skolah rendah lg..mmg la bdak2 x d benarkan pnjam novel d library kan..bukan aku yg pnjam..cikgu yg paling rapat ngn aku hehehe bijak kan..=)

klu ada ptandingn baca novel agak2 aku mmg ble menang hihihi(perasan pla..) :)

novel aku kegilaan aku...
aku dgn novel nee cm ada chemistry..klu da jmpa x ble sda d kasi pisah...huhhuhuhu x kisah la buku papa pon..mgkin nee la nasib ulat buku kan..hihihi

ayah aku penah crita, dlu ckit lg aku jatuh motor sbb aku tgh mmbaca d blakang..hahhaha padan muka aku..=P ayah aku ckp knapa x bt hmework skali??? hahahaha kan dah kena..=)

tq to kak fiza yg prihatin ngn aku hehehe tau2 ja aku ngah tension kan..

my dearest roomate kak fiza...:)

and also my dearest friend...ayu...:)

ayu yg tomey..:)
tenang la jgk ati aku da jln td..klu bkurung d bilik kompom jd gila heheheh busan tahap cipan tuh..

~~truly, deeply, madly~~

TO BE CONTINUED..

~~about myself~~

assalamualaikum..

ayah n mum aku bagi aku nma yg cukup bt org akan ingat smpai bila2..Nurul Fazliana binti Halim..drg da bepakat ltak nma tu pda anak sulung drg nee aku suka la sekurang2nya nma aku nee ada 2 suku kata hehehe ntah papa la aku nee nma pon mau kepoh hihihi=)


mine.. :)

just call me yuei..knapa yuei???
haaa nee keja pak tam aku la nee..ayah aku ckp tem aku kecik2 dlu, pak tam aku ada tnya aku..aku cakap la nuyui hahaha besala budak2 mmg la pelat kan..dia pon dengan segala hormat nya letak la nma tu jd nma timangan aku dri kecik smpai la skng nma tu mc lg melekat ngn aku...hihii papa pon tq to pak tam sbb hadiahkan nma tu untuk aku..=)

mum aku lahirkan aku pd 18 january 1989 awal tahun tu..first mmg aku x suka sbb masuk skolah ja dlm class msti aku yg paling tua hehhee besa la msih pmikiran bdak2 kan..tp skrg x lg..sbb aku lg suka klu ada org pnggil aku kakak..kena lg aku nee adik beradik ramai mmg besa la kena panggil kakak huhuhu (mcm la 1 class aku mau pnggil aku kakak hahhaa)


skrg aku masih stdy lagi..happy dgn kngkwn baru aku..class baru heheehe dan yg paling penting suasana baru..


nee la member class aku skrg..=)


dari hujung tu aku, mahizatul,rahayu,sofia,faizal,jo,nizam n zeen..smoga persahabatan kami sampai bila2..=)
mudah mudahan perjuangan kami smpai ke hujung dgn jayanya...
amin..:)

ada masa aku update lg..
slmt tido..=)

truly, deeply, madly
        yuei



Friday, 18 February 2011

saya budak baru belajar....=)

Assalam....~~~~

hmmm akhirnya jadi jgk blog aku nee huhuhuu lama jgk la angan2...
thanks to butter prawn sbb tlg kjap td..blur jgk aku td...aduiii....=)

sebenarnya blog nee "terbuat" dgn jayanya sbb aku boring stay ostel nee kngkwn aku suma balik kg aku ngn ayu ja huhuhhu ksian kan...mmg buring gila...=( 

entah mcm mna aku lyn fb tebuka pla blog "ana je la"...yess aku dpt idea mcm mna mau kasi ilang buring nee..jeng3x..heheheh terhasil la blog ini...so kredit to ana je la.....=)

(Ana Je La nee la sbb aku suh ko on9 mau mntak ajar kunun ba hahahaha tp x pa aku dpt da...)

p/s kepada kwn2 aku yg mau follow blog nee amat la di alu2 kan...

~~trully deeply madly~~